Departemen

Parasitologi dan Entomologi Kesehatan

yusufridwan67@yahoo.com

Latar Belakang Pendidikan

• Institut Pertanian Bogor/Indonesia/1991 (S1)
    • Institut Pertanian Bogor/Indonesia/1997 (S2)

Kepakaran

• Helminthologi
  • Parasitologi Veteriner

Publikasi

Satrija, F., Y. Ridwan , S. Atword. 2005. Prevalence of S. Incognicum in Rattus argentiventer in Kerawang district, Indonesia. Presented in 5th RNAS Workshop. Inna Sindhu Beach Hotel, Bali, Indonesia 8-10 August, 2005.

Satrija, F., S. Murtini, E.B. Retnani , Y. Ridwan. 2005. Production of Polyclonal Antibody to Raillietina echinobothrida coproantigen. The 20th International Conference of the Word Association for the Advancement Veterinary Parasitology. Cristchurch, New Zealand, October 2005. 1-7.

Ridwan Y, F Satrija. L.K. Darusman, E. Handaryani.2006. Chemical compound and anthelmintic activity of painted nettle leaves extract againts chicken tapeworm (articel in Indonesia). J.IL. Pert. Indon. 11 (2):1-6

Ridwan Y, J.Q. Ayunina. 2007. Fitochemical and biological activity of Painted nettle varieties againts chicken tapeworm in vitro (articel in Indonesia). J. Prot. 14(1):23-28.

Candra AA, Y. Ridwan, E.B. Retnani. 2008. Potensi anthelmintika akar tanaman putri malu (Mimosa pudica L.) terhadap  Hymenolepis nana pada mencit. Media Peternakan, 31 (1): 29-35